XS
SM
MD
LG

Omladinska liga Raškog okruga: Magnohrom - Karađorđe 2:1

U utakmici poslednjeg kola jesenjeg dela prvenstva Omladinske lige Raškog okruga, juniori Magnohroma savladali su glavnog konkurenta za prvo mesto, ekipu Karađorđa i na taj način osvojili titulu jesenjeg prvaka. Duel dve čvrste ekipe pripao je domaćima koji su za toliko bili iskusniji, možda ne i bolji rival (čak 7 igrača iz današnje postave domaće ekipe nastupa i za seniorski tim!) .

Posle početne inicijative domaće ekipe utakmica je ušla u egal igru, sve do 20. minuta kada je Nikolić, najniži igrač na terenu, glavom postigao vodeći pogodak za domaće, iskoristivši odličan centaršut Cvetkovića. Iskusni defanzivci domaćih nisu dozvoljavali gostujućim napadačima da ugroze gol Toskića pa se na odmor otišlo sa minimalnim vođstvom „crvenih đavola“. U II deo domaći ulaze ležernije pa gosti izjednačuju u 56. minutu: posle kornera sa desne strane najviši u skoku je Blagojević i glavom postiže pogodak. Domaći zatim pokušavaju u više navrata ali iz nekoliko polu-prilika ne ugrožavaju ozbiljnije gol gostiju. Zadovoljni rezultatom, gostujući igrači u više navrata ostaju da leže na zemlji ne bi li potrošili koji sekund više, pedantni sudija Vujović sve „pamti“, a u nadoknadi vremena domaći dolaze do pobede: do tada bezopasni Janić koristi odlično proigravanje iz II plana i iskosa sa leve strane pogađa bliži ugao gola gostiju. Majstorski pogodak Alekse Janića za nova tri boda i zimovanje na I mestu. Ni crveni karton Nestorovića u 88. minutu zbog psovanja sudije, ni nesportsko ponašanje trenera gostiju Đokovića po završetku utrakmice, nisu obezvredili zasluženu pobedu domaće ekipe.

Ništa novo na Starom aerodromu: Magnohrom je odavno poznat po dobrim rezultatima mlađih selekcija, po kvalitetnom radu sa mladim igračima, od kojih su mnogi karijeru nastavljali u superligaškim, a zatim i u inostranim klubovima!

Kraljevo, 08.11.2012. Igralište: Stari aerodrom. Gledalaca: 50. Sudija: N. Vujović. Pomoćnici: P. Pavlović i P. Terzić. Delegat: D. Stefanović. Strelci: Nikolić u 20. i Janić u 90. (Magnohrom), Blagojević u 56. minutu (Karađorđe). Žuti kartoni: Vulić, Đokić i Janić (Magnohrom); Stojanović, Bacić i Nestorović (Karađorđe). Crveni karton: Nestorović u 88. minutu (Karađorđe).

Igrač utakmice: Marko Vulić

MAGNOHROM: Toskić, Vulić, Knežević, Ćirković, Savić, Vukadinović, Stefanović (Milošević), Nikolić, Janić, Đokić, Cvetković (Simović).

KARAĐORĐE: S. Stojanović, M. Stojanović (Vuković), Kanjevac, Bacić (Dupčić), Milenković, Blagojević, Nestorović, Šibak, Milićević, Robović, Živković.