XS
SM
MD
LG

Ministarstvo omladine i sporta: „Dodir Lige šampiona“ u Osečini

OSEČINA, 7. novembar (Info centar).- Dragan Atanasov, pomoćnik ministra za sport prisustvovao je u Osečini revijalnoj utakmici odbojkaških klubova Crvena zvezda i Osečina, u okviru akcije Ministarstva omladine i sporta „Dodir Lige šampiona“.

Meč između crveno – belih odbojkašica i lokalnog kluba kluba održan je u hali u Osečini, a najviše su uživali najmlađi. Naše proslavljene odbojkašice izvele su i pokazni trening pred učenicima OŠ „Braća Nedić“ i otkrile neke od odbojkaških malih i velikih tajni.

U delegaciji je bio i savetnik za školski sport Igor Marinković. Ugledne goste pozdravio je i primio predsednik Opštine Osečina Nenad Stevanović, kao i predsednik Odbojkaškog kluba „Osečina“ Živorad Bojičić. Utakmici je prisustvovao i predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Aleksandar Boričić.

Cilj akcije „Dodir Lige šampiona“ je promocija sporta među decom i mladima širom Srbije, što je jedan od prioriteta „Strategije razvoja sporta u Republici Srbiji“ za 2013. Ministarstvo omladine i sporta planira da i u narednom periodu organizuje slične manifestacije, da bi se sport približio najmlađima i da bi se deca motivisala da slobodno vreme provode kvalitetno, baveći se sportom. Pruža priliku mladima i da se druže sa vrhunskim sportistima u rukometu, odbojci, košarci, vaterpolu, tenis i ostalim sportovima.