XS
SM
MD
LG

Nekadašnja šampionka Rolan Garosa ispala u prvom kolu

Jelena Ostapenko nije pronašla formu ni na startu nove sezone, a to je pokazao poraz od grčke teniserke Marije Sakari u tri seta 6:1, 3:6, 6:2.

Letonska teniserka je od Vimblodna dobila samo četiri od 14 mečeva. Ostapenko, koja je 22. igračica svijeta, neočekivano je izgubila u prvom kolu i očekuje je velik pad na WTA listi. Iako je ovo trebalo da bude lakši meč za bivšu šampionku Otvorenog prvenstva Francuske, od početka duela se vidjelo da tako neće biti.

Grkinja je uspijela da napravi tri brejka u prvom setu, što joj je bilo dovoljno da dobije sa 6:1 u kojem je Ostapenko imala čak 17 neiznuđenih grešaka, međutim Jelena je odgovorila u drugom setu, kada je kod rezultata 2:2 napravila brejk koji joj je bio na kraju dovoljan da izjednači rezultat na 1:1 (3:6).

U trećem setu presudni trenutak se dešava se u trećem gemu, kada je Sakari iskoristila brejk šansu, a brzo je i duplirala prednost, pa je na kraju slavila sa 6:2 i tako ostvarila pobjedu karijere. U narednoj rundi igraće protiv domaće teniserke Astre Šarme