XS
SM
MD
LG

Juniori Zvezde prvaci Srbije

Svoju dominaciju u 2018. godini u srpskom ragbiju 13, Crvena zvezda je potvrdila i titulom juniorskog prvaka države. U finalu plej-ofa prvenstva Srbije za juniore na stadionu Sportskog centra Inge Zvezda je savladala Dorćol 22:14 (18:10).

Do prve titule u konkurenciji igrača do 18 godina starosti, crveno-beli su stigle posle velike borbe. U ligaškom delu mladi Dorćolci su bili bolji u međusobnom delu (12:6) i kao blagi favoriti ušli su u finalni duel.

Tako su i prvi poveli esejem Marka Radića u 3. minutu. Zvezda je uzvratila dva minuta kasnije preko Ilije Krstića, koji je nakon eseja bio uspešan i u pretvaranju zavođstvo od 6.4.

Krstić je u 13. minutu ponovio isti učinka, tako da su crveno-beli uvećali prednost na 12:4. Dorćol se vraća u igru u 28. minutu- esej je dao Ilija Stanić, a Stefan Simović je bio precizan u šutu (12:10). Ipak, ovo nije bio konačan rezultat prvog poluvremena, jer je Ilija Krstić u sudijskoj nadoknadi postigao het trik i ponovo odlepio Zvezdu na 18:10.

Nakon pauze, Dorćolci su krenuli u žesto ofanzivu, ali su se crveno-beli uspešno branili. Sve dok u 50. minutu nije Matija Mihajlović eseje primakao svoj tim na četiri poena minusa (18:14).

Očekivao se potom još veći pritisak Dorćola, međutim u 54. minutu desio se prelomni trenutak finala. Nepromišljenom reakcijom Marko Simović je zaradio crveni, dok je sa druge strane Miroslav Selimovski iz Zvezde dobio žuti karton.

Tako su obe ekipe praktično do kraja igrale sa po igračem manje, što je otupelo pritisak Dorćola. Pitanje pobednika na kraju je rešio esejem u poslednjim trenucima Vuk Savanović za konačnih 22:14 i trijumf Zvezdinih juniora.