XS
SM
MD
LG

Radnik ide na pobedu

 Fudbalere Radnika nakon remija u prošlom kolu u susretu protiv Krupe, u subotu očekuje teška utakmica protiv Širokog Brijega. Pored kadrovskih problema u semberskom premijerligašu nadaju se boljoj realizaciji, dobroj i kvalitetnoj igri, te bodovima koji bi ih ostavili na petoj poziciji na tabeli Premijer lige BiH.

- Nakon utakmice protiv Krupe, mi se okrećemo našem narednom susretu protiv ekipe Širokog Brijega. O našem potencijalnom protivniku nema potrebe trošiti riječi, radi se o ekipi ko ja jedna od četiri najbolje u BiH. Činjenica je da nam je realizacija slabija, pa smo proteklih dana užurbano radili kako bi neke stvari popravili u našoj igri. Stvaramo dosta prilika ali da bi se nešto više postiglo potrebno je postići gol. Iskreno se nadam da će moji igrači u utakmici protiv Širokog Brijega biti skoncetrisaniji kako bi realizacija bila na nešto boljem nivou za razliku do sada - rekao je trener Radnika Mladen Žižović.

 

''Plavi'' će u ovaj susret ući oslabljeno jer pravo nastupa zbog tri žuta kartona neće imati štoper Domagoj Franić.

- Na štoperskoj proziciji imamo problema, jer pravo nastupa nema standardni prvotimac Franić zbog tri žutih kartona, ali tu su Tarik Isić i Radosav Aleksić koji su takođe kvalitetni štoperi. Tokom ove sedmice radimo na prirpemi za utakmicu sa Širokim Brijegom, a ja se nadam jednoj dobroj i kvalitetnoj prestavi gdje će uživati naši vjerni navijači - rekao je na kraju Žižović.