XS
SM
MD
LG

Bez Australijanaca na Ruse

Pritisnuta administrativnim problemima, ragbi 13 reprezentacija Srbije stigla je u Moskvu gde u subotu 13. oktobra (14.00) protiv Rusije startuje kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2021. godine koje se održava u Engleskoj. Neažurnost Ragbi 13 federacije Rusije oko dobijanja viza, uskratila je našoj reprezentaciji učešće četvorice australijskih igrača srpskog porekla, kao i samog selektora Breta Dejvidsona koji je takođe Australijanac.

U odstutvu Dejvidsona, Srbiju će predvoditi trenerski tandem Admir Hadžić – Radoslav Novaković koji će na raspolaganju imati podmlađen sastav. Međutim, cilj se ne menja – naši ragbisti su branioci trofeja u Evropskom šampionatu B i žele ponovo da se osvajanjem jednog od prva dva mesta plasiraju u drugu fazu kvalifikacija za SP.

Ne želimo da javno ulazimo u analizu zbog čega naših igrači nisu dobili vize na vreme, taj problem će se interno rešavati u Evropskoj ragbi liga federaciji. Fokusirani smo isključivo na samu utakmicu gde i u ovakoj postavi idemo na pobedu – izjavio je pred put u Rusiju Radoslav Novaković koji je takođe privremeno bio na klupi Srbije pre tri godine kada je overena titula u Evropskom šampionatu B pobedom nad Ukrajinom.

- Rusija je prošlog vikenda već odigrala prvi meč – po malo iznenađujuće poraženi su od Španije (34:26), tako da domaćin ima imperativ pobede. Srbiji će ovi biti prvi duel u ovoj grupi i sa pobedom bi nastavila borbu sa Špancima za prvo mesto u grupi u meču koji se igra u Beogradu 20. oktobra. Dve prvoplasirane selekcije nastavljaju dalje borbu za odlazak u Englesku.

Rusi su naši stari protivnici, već smo igrali na stadionu Fili i znamo šta nas očekuje. U pitanju je jedan iskusan sastav koji se oslanja na fizički aspekt i samo pametnom i sigurnom igrom možemo do željene pobede – poručio je ko-selektor za ovu priliku Admir Hadžić.

- Situacija sa izostankom pojačanja iz Australije iznenadila je sve, ali veliku plus predstavlja oporavak od teških povreda kapitena Dalibora Vukanovića i njegovog saigrača iz Dorćola, iskusnog Stevana Stevanovića. Takođe, ekipi se iz Engleske priključio Džejson Muranka, dok je već neko vreme na raspolaganju reprezentaciji i internacionačac iz Francuske Vladica Nikolić.

Sastav Srbije: Miloš Zogović, Rajko Trifunović, Predrag Keglić, Vladimir Milutinović, Petar Milanović, Vojislav Dedić, Dalibor Vukanović (kapiten), Nikola Srbljanin, Vladislav Dedić, Vladica Nikolić, Aleksandar Đorđević, Stevan Stevanović, Džejson Muranka, Džavid Jašari, Đorđe Stošić, Miloš Aleksić, Vlado Kušić,Mihailo Stoiljković, Ronaldo Bitići.