XS
SM
MD
LG

Ispraćeni Velšani, u nedelju u Makišu Francuska

Amaterska reprezentacija Velsa pobedom je završila mini turneju po Srbiji. Na stadionu Nastavnog centra Makiš u Beogradu, selekcija Dragonhartsa je savladala B reprezentaciju Srbije sa 50:4 (30:4).

Nakon što su izgubili od najbolje selekcije Srbije u sredu, Velšani su iskoristili podmlađen sastav domaćina, čija prva reprezentacija u nedelju 7. oktobra na istom stadionu (15.00) igra poslednju pripremnu utakmicu za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2021. godine, protiv Francuske. Iskustvo ostrvljana je brzo došlo do izražaja i ni jednog trenutka nije bilo dileme kome će na kraju pripasti pobeda.

Bez obzira na ubedljiv rezultat, selektor Srbije Bret Dejvidson može da bude zadovoljan proverom jer testirana šira baza za kvalifikacije za SP gde u naredna dva vikenda našu najbolju selekciju očekuju mečevi protiv Rusije u Moskvi 13. oktobra i Španije u Beogradu 20. istog meseca.

Takmičenje u Evropskom šampionatu B je već počelo pošto je u Valensija Španija savladal Ruse 32:24. Time je zadatak Srbije na startu prvenstva jasniji jer pobedom u Moskvi naredne subote se praktično ide u narednu rundu kvalifikacija.

Kao branilac titule, Srbija je u šampionatu B Evrope favorit, a u kakvoj formi definitivno se iščekuje odlazak u Rusiju, videće se u poslednjoj proveri protiv Francuske u nedelju, u meču kojim će se obeležiti 65 godina od dolaska ragbija 13 na ove prostore, ali i priključiti proslavi 100 godina od zajedničkog trijumfa u Prvom svetskom ratu.