XS
SM
MD
LG

I zvanično Crvena zvezda u Čelendž kupu

Krajem avgusta meseca, tragom vesti koju su prvo objavili mediji u Velikoj Britaniji, obavestili smo domaću javnost da je Ragbi liga klub Crvena zvezda podneo kandidaturu za učešće u Čelendž Kupu u sezoni 2019. Nismo dugo čekali na odgovor RFL-a (Engleske Ragbi Lige), koji nam je preneo Kolin Kleiveg, sportski direktor kluba:

Foto: ragbiliga.rs

Crvena zvezda je zvanično potvrđena kao učesnik Čelendž Kupa u narednoj sezoni, od strane RFL-a. Ovu odluku shvatamo kao veliki momenat i priznanje za naš klub i Srpsku ragbi ligu. Nadamo se da će to biti prilika za sve nas da nastavimo sa daljim razvojem našeg sporta u Srbiji i na Balkanu.

Crvena zvezda je tako napravila još jedan korak bliže svom cilju, a to je da u narednih nekoliko godina zaigra u Englleskoj profesionalnoj ligi. Crveno-bele slede putanju koju su već prošli Francuski klubovi Dragons Katalansi i Tuluz Olimpik, kao i Kanadski Toronto Volfpak. Upravo odlični rezultati ovih klubova i njihovi uspesi na terenu veliki su vetar u leđa crveno belima. Katalansi su ove sezone postali prvi klub van Engleske koji je osvojio Čelendž Kup. Od 1896 godine otkako se ovo takmičenje održava do ove sezone, trofej je uvek pripadao Englezima. Kanadski Toronto Volfpak iduće nedelje pokušaće da postane prvi inter kontinentalni klub koji će zaigrati u Super Ligi. Za dve godine “Vukovi” su od Lige 1, preko Čempionšipa stigli do utakmice od milion funti. Pobeda im obezbeđuje učešće u Super Ligi naredne 2019 sezone. Protivnik će im biti London Bronkosi, koje su već pobeđivali ove sezone.

Zvezda ima ambicije da ovu svetsku ragbi liga “ludnicu” dovede u Srbiju. Crveno-beli su već upisali Srbiju u krug povlašćenih zemalja koji su učestvovali u ovom takmičenju. Da podsetimo, uzak je to krug u kome se pored Engleske, Škotske, Velsa i Irske, već pomenutih Kanađana i Francuza, nalaze samo još Rusi. Tri Ruska kluba su pre deceniju igrala su Čelendž Kup, ali nisu uspeli da zabeleže nijednu pobedu. Kakav će rezultat ostvariti Zvezda, saznajemo već u januaru za kada su zakazane prve utakmice. Žreb će biti poznat već početkom decembra meseca.

Izvor: ragbiliga.rs