XS
SM
MD
LG

LŠ: Zvezdi bod

Premijera u novom formatu Lige šampiona i odmah je uknjižen prvi bod! Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su nerešeno 0:0 sa Napolijem u 1. kolu C grupe, u sjajnoj atmosferi na stadionu „Rajko Mitić“.

Crvena zvezda se vratila tamo gde joj je i mesto, među evropske velikane, i odigrala prvi meč u grupnoj fazi najelitnijeg takmičenja posle 26 godina. Nakon žestoke borbe, remizirala je sa Napolijem bez golova i tako odmah došla do prvog boda!

Puna Marakana ugostila je ekipu koja se prošle sezone do samog kraja borila za titulu šampiona Italije sa Juventusom, i koju su dočekale ispunjene tribine Marakane. Navijači su napravili sjajnu atmosferu uz transparent „Dobro došli u grad evropskog prvaka“, a samom duelu prethodio je šampionski defile čuvene generacije iz Barija.

Sve je podsetilo na scenu od pre 27 godina kada su tadašnji Zvezdini asovi za ponos, takođe sa najpoznatijim peharom, napravili počasni krug oko terena po povratku u Beograd, a sada su na vrlo sličan način evocirane uspomene na najveći uspeh našeg kluba.

Posle toga su glavnu scenu zauzeli puleni Vladana Milojevića i naš trener se odlučio da pojača samu sredinu terena, pošto je uz Branka Jovičića i Nenada Krstičića delovao i povratnik Goran Čaušić, kako bi se pariralo igri italijanskog vicepravaka. I do kraja su se njegovi izabranici hrabro nosili sa rivalom.

Napoli je imao inicijativu od početka, više je diktirao ritam, dok su se crveno-beli oslobodili pritiska kako je istekao prvi deo prvog poluvremena.

Do tada je najopasnije pred Borjanom bilo kada je Lorenco Insinje u 18. minutu uzdrmao prečku i uglavnom je ovaj krilni napadač bio najopasniji u gostujućim redovima. Što se tiče Zvezdinih pokušaja, Ričmond Boaći je u ranoj fazi šutirao pored gola, jedan udarac je bio izblokiran, dok je jedna prilika osujećena zbog ofsajda.

Žestoka borba vodila se na svakom delu terena, za svaku loptu, uz pravi mali „rat“ na sredini terena, kako pred odlazak na predah, tako i u nastavku. Borjan je bio na visini zadatka i zaustavljao je pokušaje Napolitanaca, među kojima je Kaljehon sa peterca promašio gol. Rezervista Jovančić je zauzeo Jovičićevo mesto, uneo potrebnu svežinu i mirnoću, a i snažnim šutem sa distance stavio je na muke golmana Ospinu po isteku sat vremena igre.

Potom se i rasplamsala borba, Rodić je pravovremenom intervencijom sprečio stopostotnu šansu gostiju sa juga Italije, dok je Zvezdi u samoj završnici nedostajalo završno dodavanje kako bi stigla do velike prilike. Odličnu je imao Boaći u 80. minutu, namestio se i gađao sa oko 15 metara u donji levi ugao, ali je Ospina sačuvao mrežu za konačnih 0:0 i prvi Zvezdin bod već na startu Lige šampiona.

Stadion: Rajko Mitić
Gledalaca: 51.000
Sudija: Simon Marčinjak (Poljska).
Žuti kartoni: Krstičić u 37', Degenek u 56' (Crvena zvezda), Alan u 17', Albiol u 57' (Napoli).

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Savić, Degenek, Rodić, Jovičić (od 56' Jovančić), Krstičić, Ben, Čaušić, Marin (od 86' Simić), Boaći.
Napoli: Ospina, Hisaj, Albiol, Kulibali, Mario Rui, Zjelinski (od 75' Hamšik), Alan (od 61' Mertens), Fabijan Ruiz, Kaljehon (od 75' Ounas), Insinje, Milik.

Zvzeda - Napoli / Foto:facebook.com/crvenazvezdaf