XS
SM
MD
LG

Inđija mirno i oprezno ulazi u derbi kola

Fudbaleri Inđije su odlično startovali u prvoj odigranoj utakmici u novoj prvoligaškoj sezoni. Bila je to glatka i visoka pobeda u Čačku gde je oružje položio domaći Borac (4:0). Međutim obaveze Inđinčana će u ovoj polusezoni ići kao na ubrzanoj traci, pa tako već u nedelju će ponovo na teren ovog puta kao domaćini. Rival će im biti Metalac iz Gornjeg milanovca. Tim koji je uvek kandidat za povratak na elitnu scenu Srbije.

Srđan Blagojević, šef stručnog štaba FK Inđija, foto: Anđelko Belić

Trener i šef stručnog štaba Inđije, Srđan Blagojević se prvo osvrnuo na učinjeno u prvom kolu sa sledećim rečima,

"Apsolutno smo naravno zadovoljni. Nemože da bude drugačije posle rezultatski jako dobrog starta. Visoke pobede u Čačku. Nismo očekivali da će biti baš tako. U jednom predivnom objektu, odlično spremljenom terenu, stadion Borca koji izgleda jako lepo, pod reflektorima, pred publikom i protivnicima koji su bili jako korektni, jednostavno nije moglo lepše da počne. Svi smo zbog toga zadovoljni. Međutim kao što sam rekao u komentaru odmah posle utakmice, nikakve euforije nema niti sme da bude. Mi smo svesni svojih kvaliteta, ali i svojih nedostataka. Još uvek smo u izgradnji tima. Prelazni rok još nije završen. Očekujemo dolazak još dva do tri igrača. Još uvek smo u traganju, što se tiče igre i sastava tima, a u obavezi opet da kroz sve to osvajamo bodove što nam je bilo i pošlo za rukom u ovom prvom kolu".

Uporavo malo o prelaznom roku. Videli smo Rogača na treningu, povratnik ?

"Da. Mi smo u ovom trenutku, ove nedelje dobili dva nova igrača. Ivan Ročač se vratio iz Zemuna, posle odigranih par utakmica za Zemun. Izražavamo naravno zadovoljstvo njegovim dolaskom. On će ući u konkurenciju za ono što nam je bilo potrebno u ovom trenutku, a to je za poziciju štopera. U isto vreme nam je došao i Nemanja Mirosavljević iz Krupe. On još ima nekih papiroloških problema i još nije registrovan. Očekujemo da će se to rešiti u što kraćem roku i da će obojica pojačati konkurenciju na onoj poziciji koju smo ocenili kao najkritičniju u ovom trenutku, a to je pozicija štopera".

Dolazi u Inđiju ekipa Metalca koja je odigrala derbi meč na gostovanju. Uzeli su bod. Njima drugo uzastopno gostovanje ?

"Metalac klub i ekipa koja je i predhodne godine, a i ove godine slovi za jednog od favorita za ulazak u Super ligu. Mogu reći sa pravom, jer je u pitanju jedan vrlo dobro organizovan klub. Sa jako dobrim igračkim kadrom. Nije ga mnogo promenio. Sa jako dobrim i iskusnim trenerom, Aleksandrom Janjićem. Očekuje nas jedan ozbiljan izazov. Imaćemo jasnu priliku da se izmerimo i vidimo na kom smo mi realno nivou u ovom trenutku i šta je to što bi trebalo da radimo u narednom periodu kako bi bili i mi konkurentni za neki viši plasman".

Malo pre smo pričali o igračima koji su pristigli. Kakva je situacija sa ostalima pred ovu utakmicu ?

"Još uvek imamo problem sa Bjeličićem koji nam se tek u petak uključuje u trenažni proces. S'obzirom da je propustio veći deo priprema, praktično od druge nedelje pripremnog perioda je otsutan. On će morati da isti prođe ispočetka. Luka Jovanić je danas počeo sa treninzima. Imali smo predhodne nedelje i peh sa Nikolom Mitićem koji je imao jednu nezgodu na treningu i sitnu povredu zglobai zbog toga nije bio u konkurenciji za utakmicu u Čačku. On je u trenažnom procesu. Tako da izuzev ove pomenute dvojice i Mirosavljevića koji još uvek nije praktično registrovan i Rogača koji isto ima papiroloških problema ia za koga je neizvesno da li će biti u konkurenciji za utakmicu protiv Metalca, a svi ostali su na broju".

Bojan Ciger je još zimus pristigao u zeleno beli tim. Povreda ga je onemogućila dugo da debituje za novi klub. Sada je pokazao da nisu uzalud čekali na njegov oporavak u zeleno belom timu. On prosto vrvi od optimizma oko svog tima pred meč sa timom Metalca,

"Igramo protiv Metalca koji se bori za plasman u Super ligu. Dobili smo sa 0: 4 Borac. Ali to ništa neznači. Pred nama je sada vrlo težak test. Igraćemo jako, snažno. Spremamo se kao ekipa, kao tim. Želimo da dominiramo ligom. Timski, igrački, da se dosta igrača afirmišu i da budemo u vrhu tabele. U prvih tri. Cilj nam je prvo mesto svakako".

Utakmica drugog kola Prve lige Srbije se igra u nedelju sa početkom od 17,30 časova na Gradskom stadionu u Inđiji.  


30 .kolo Prva liga Srbije
Inđija 1 : 1 Javor Matis
Zlatibor 1 : 0 Metalac
Sinđelić 1 : 3 OFK Žarkovo
Budućnost 0 : 3 TSC
Bežanija 1 : 0 Bečej 1918
Novi Pazar 1 : 0 Trajal
Radnički 1923 2 : 2 Teleoptik
Borac 0 : 1 Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 TSC 30 20 8 2 68
2 Javor Matis 30 19 6 5 63
3 Inđija 30 17 6 7 57
4 Zlatibor 30 16 2 12 50
5 Radnički 1923 30 14 7 9 49
6 Metalac 30 13 9 8 48
7 Bežanija 30 14 3 13 45
8 Sinđelić 30 11 11 8 44
9 Trajal 30 12 5 13 41
10 OFK Žarkovo 30 11 8 11 41
11 Bečej 1918 30 10 6 14 36
12 Budućnost 30 8 9 13 33
13 Teleoptik 30 6 9 15 27
14 Borac 30 6 7 17 25
15 Sloboda 30 5 6 19 21
16 Novi Pazar 30 3 8 19 17