XS
SM
MD
LG

Hronična neefikasnost Rudar Prijedora

Ono što je bilo primetno u pripremnom periodu fudbalera Rudar Prijedora pokazalo se kao najveća boljka i u zvaničnoj utakmici – neefikasnost. Izabranici trenera Nedžada Žerića na otvaranju nove prvoligaške sezone protiv tradicionalno neugodnog protivnika Drine iz Zvornika odigrali su nerešeno i bez golova – 0:0.

U obostrano oskudnoj igri i nezanimljivoj utakmici mreže na Gradskom stadionu se nisu tresle, zadovoljniji bodom su gosti iz Zvornika, dok je pred “rudarima” velika glavobolja i lavirint – kako pobošljati realizaciju i početi postizati golove? Na sve to u 65. minutu stigla i neugodna povreda napadača rastka Rokvića koji je kolima hitne pomoći odvezen u Dom zdravlja, što je dodatni hendikep za ofanzivni red prijedorskog prvoligaša.

Posle duela sa Drinom šef stručnog štaba zeleno-crnih Nedžad Žerić svestan činjenice kakve probleme ima njegov tim, što je detektovao još u pripremnom periodu, je istakao:

-Protiv Drine smo odigrali još jednu tešku, neizvesnu i tvrdu utakmicu bez velikih šansi. Poslednjih godina Zvorničani i mi i ne znamo drugačije u međusobnim duelima, uvek je to puno rezultatske neizvesnosti i zanimljivosti na terenu. Svako otvaranje sezone je teško i nejasno, tako je bilo i sada. Bilo je malo stvorenih prilika za gol jer je Drina došla da ne izgubi, a mi smo se mučili u napadu da nađemo put do mreže Marka Bogićevića – rekao je trener Rudar Prijedora Nedžad Žerić.

Ipak, pokušavali su, na razne načine, domaći fudbaleri da stignu bar do jednog pogotka. Nije im se dalo…

-Pokušavali smo kroz posed lope da gradimo napade, ali smo imali problem u samoj završnici. Nastojali smo i šutevima sa distance da razbijemo odbrambeni blog protivnika, međutim sve je to bilo bezuspešno, nismo uspeli da ugrozimo gol gostiju. Drina se još jednom u Prijedoru pokazala kao čvrsta i kompaktna ekipa. Kada saberemo sve iz 90 minuta remi je i najpravedniji ishod – realan je strateg “rudara” Nedžad Žerić.