XS
SM
MD
LG

Omladinci Srbije motivisani pred EP

Omladinska reprezentacija Srbije u ragbiju 13 spremno dočekuje predstojeće Evropsko prvenstvo za igrače do 19 godina starosti koje se od 4. do 12. avgusta održava u Beogradu. Kapiten omladinaca Srbije Vladimir Milutinović ne krije da su naši mladi ragbisti silno motivisani da pred domaćim navijačima i protiv najjačih timova Starog kontinenta pokažu svoj kvalitet i talenat.

- U karijerama sportista retko se ukaže prilika da igrate na svom terenu jednog veliko takmičenje, gde su vam na tribinama porodica i prijatelji. Mi imamo tu sreću da već na početku imamo takvu šansu i daćemo sve od sebe da je maksimalno iskoristimo – kaže talentovani ragbista Partizana.

Kapiten Srbije Vladimir Milutinović

Kapiten Srbije ističe da kada se igra za reprezentaciju dodatnih motiva nije potrebno, iako ih ovoga puta ima na pretek.

- Pored toga što igramo kod kuće, imamo neverovatnu priliku da se odmerimo sa vršnjacima iz najvećih ragbi zemalja. Čak i nama po malo zvuči neverovatno da ćemo igrati protiv Engleske koja je kolevka ragbija ili Francuske kojoj je to nacionalni sport. Srbija nema ni izbliza takvu tradiciju, tako da znamo kakva nam se šansa ukazala – dodaje Milutinović.

Englezi su upravo prvi rival Srbije na EP, meče se igra u nedelju 5. avgusta (14.00) na stadionu Nastavnog centra Makiš. Prvog dana takmičenja još se sastaju Vels i Ukrajina, Irska i Škotska, odnosno Francuska i Italija.

- Teško je reći ko je tu favorit jer je ovo prvo EP za igrače do 19 godina starosti posle 12 godina. Evropska ragbi 13 federacija je tek obnovila ovo takmičenje i ta mala nepoznanica među timovima može biti šansa i za neko iznenađenje. Nadamo se da to možemo biti mi, ali svakako nemamo nikakav pritisak rezultata, već isključivo dobre igre, zalaganja i maksimalne borbenosti – poručio je Milutinović.

Svi mečevi Evropskog prvenstva u ragbiju 13 za omladnice igraju se na stadionu Nastavnog centra u Makišu i mladi srpski ragbiste se nadaju da će imati veliku podršku sa tribina kako u nedelju tako i u sredu 8. avgusta odnosno u subotu 11. avgusta kada su naredni takmičarski dani.