XS
SM
MD
LG

Jagodinke gaze ka tituli: Bekament je u nok-daunu!

Rukometašice Jagodine na dobrom su putu da ostvare san mnogih rukometnih generacija u gradu pod Đurđevim brdom. Izabranice trenera Dragana Markova slavile su pobedu nad Bekamentom Bukovička Banja 22:19 (11:8) i u drugom meču finala plej-ofa pred 1.500 svojih navijača u hali „JASSA“ i tako došle nadomak trijumfa u finalnom seriji koja se igra do tri pobede.

Povele su Jagodinke 7:1 već posle osam minuta i tako jasno stavile do znanja da žele još jedan trijumf posle 31:26 u prvom duelu pre sedam dana. Nisu se, međutim, predale Aranđelovčanke koje su strpljivom igrom došle do 11:11 u 37. minutu, a šansu za vođstvo su propustile pet minuta kasnije pri rezultatu 14:14.

Odlučan finiš Jagodinki uz odbrane briljantne Jelene Đurašinović, koja je opet ponela epitet igračice utakmice sa 20 odbrana, dovele su petostruke vicešampionke države nadomak najvrednijeg trofeja u klupskoj istoriji.

Najefikasnija kod pobednica bila je Milica Rančić sa sedam, a isti učinak sa druge strane imala je Katarina Stepanović.
Finalna serija se seli u Aranđelovac. Termin trećeg meča je 9/10. maj.

Foto: RSS.RS

Teška utakmica za obe ekipe kao što smo i očekivali – rekao je posle meča Dragan Markov, iskusni stručnjak koji je već osvajao šampionski pehar sa Zaječarom.

- Odlična sportska atmosfera, zbog toga mi je jako drago, rukometu treba tako nešto, nadam se da će do kraja biti tako, koliko god se utakmica igralo. Nervozna utakmica, mali broj golova, čvrsta utakmica,veliki ulog, odlučuje se puno toga. Neke nijanse su odlučivale, bolje su se snašle moje igračice. Nema vremena za odmor. Nastavljamo za tri-četiri dana.

Sa 20 godina, Jelena Đurašinović, golman Jagodinki, prva je zvezda dosadašnjeg dela plej-ofa. U oba meča bila je najbolja igračica, ovoga puta sa 20 odbrana:

- Mnogo teška utakmica za mene i moje devojke. Drago mi je da smo pobedile, srećne smo zbog toga, mnogo je važno, ali ništa nije gotovo. Idemo po titulu, idemo dalje.