XS
SM
MD
LG

Igokea bolja od Zadra

Košarkaši Igokee upisali su sedmu pobjedu u ABA ligi. Aleksandrovčani su na svom terenu savladali Zadar, rezultatom 94-92.

Igokea je dobro otvorila susret i na krilima sjajnog Rikića, poveli su sa 15-9. Zadar je potom napravio seriju i nakon prvog perioda imali su sedam poena prednosti. U drugom periodu bilo je dosta oscilacija sa obje strane. U takvoj igri bolje se snašla Igokea, pa je na odmoru imala dva poena prednosti.

U trećem periodu razigrali su se Artis i Rajnhart kod Igokee ali su sa druge strane sjajni bili Nouls i Vuković, pa je Zadar došao do preokreta. Gosti su u poslednju četvrtinu ušla sa pet poena prednosti. Međutim, nisu domaći odustajali. Na krilima Jevtovića i Šibalića došli su do preokreta i vodstva. Nakon poena Artisa, Igokea je imala četiri poena prednosti na nekih 40 sekundi do kraja. Gosti se nisu predavali i na kraju su imali i napad za pobjedu. Međutim, Brzoja i Nouls dva puta, promašuju šuteve za tri poena i Igokea dolazi do veoma važne pobjede.

Igokeu su do pobjede predvodili Jevtović sa 18 poena i osam skokova te Artis sa 18 poena, šest skokova i tri asistencije. Zadar je predvodio Vuković sa 19 poena a Nouls je dodao 17.

Igokea je na omjeru od sedam pobjeda i 11 poraza, te će u narednom kolu dočekati Mornar.

Foto: ABA liga