XS
SM
MD
LG
05.12.2017 Administrator

Mozzart obradovao odbojkaše u Smederevu

U akciji „Novi dresovi za nove šampione“ kompanija Mozzart je donirala novu opremu odbojkaškim klubovima „Smederevo Carina“ i „Smederevo“.

U Smederevu su muška i ženska odbojka podjednako popularne, ali i uspešne u višim rangovima takmičenja. Smederevo Carina je muški odbojkaški klub osnovan 1993. godine. U pitanju je pravi „gradski“ klub koji se takmiči u Prvoj ligi Srbije kao stabilan prvoligaš poslednjih nekoliko godina. Interesantno je da je uprava kluba u rukama stručnog štaba i igrača. Predsednik kluba i trener Dušan Kalinić ima optimistična očekivanja za tekuću sezonu:

Klub ima za cilj da svake godine napreduje što više na svim poljima, uključujući rezultate, mlađe kategorije, marketing kluba, kao i usavršavanje sopstvenih stručnih kadrova koji će u budućnosti pomoći klubu na tom putu razvoja. Donacija kompanije Mozzart nam jako znači jer nas takvi humanitarni gestovi uvek podstiču da budemo još bolji. Drago nam je što vidimo da postoje kompanije koje podržavaju odbojku, jer je odbojka i sami znamo jedan od naših najtrofejnijih sportova.

Posle vanserijskog uspeha naših reprezentativki i zlata na evropskom prvenstu u Azerbejžanu ove godine, ženska odbojka opet dolazi u centar pažnje. 

Pa su tako i dve garniture nove opreme u akciji Novi dresovi za nove šampione adresirane na ŽOK „Smederevo“. Ovaj odbojkaški klub ima tradiciju dužu od 40 godina. Tokom svog postojanja, takmičarske ekipe ŽOK Smedereva su učestvovale u svim nivoima takmičenja, te često zauzimale najviše pozicije u svojim ligama. Predsednik kluba Dragan Lovre ima ambicije da klub zaigra i Superligu:

Od 2015. se uspešno takmičimo u I Srpskoj ligi. U sezoni 2017/2018. glavni cilj nam je plasman u najviši nivo takmičenja, odnosno u Super ligu. U prva tri kola smo debitovali sa tri pobede, međutim u narednom kolu nas je zadesio peh sa povredama, pa smo trenutno fokusirani na što brži oporavak igračica. Klub obuhvata oko sto članova raspoređenih u svim selekcijama i ono na šta smo posebno ponosni školu odbojke. Kompaniji Mozzart svaka čast na ovoj akciji. Naš klub nije u zavidnoj finansijskoj situaciji i svaka pomoć nam je dobrodošla i značajna.

Akcija „Novi dresovi za nove šampione“ pokrenuta je u cilju popularizacije sporta u lokalnim zajednicama, razvoja lokalnih sportskih klubova i podrške talentima. Preko 40 klubova sada igra u Mozzart dresovima.