XS
SM
MD
LG

Poslednje takmičenje u FIS sezoni Svetskog kupa

38. sezona FIS Svetskog kupa u ski skokovima i jubilarna 20. u ski letovima, završava se predstojećeg vikenda na impresivnoj skakaonici u Sloveniji, na Planici.

Letalnica bratov Gorišek, dužine 225 metara najveća je skakaonica od ukupno osam na Planici, biće poprište poslednjih borbi za titulu šampiona FIS Svetskog kupa, između dvojice favorita, Štefana Krafta i Kamila Štoha. Austrijanac je trenutni lider u generalnom plasmanu, ali ima samo 31 bod prednosti u odnosu na Poljaka. Kraft i Štoh će se boriti i za titulu najboljeg letača, kojoj je takođe trenutno bliži Kraft, jer ima 56 poena prednosti u odnosu na šampiona turneje 4 skakaonice, Poljaka Štefana Krafta.

U petak i nedelju zakazana su pojedinačna takmičenja, dok je u subotu na programu timsko nadmetanje.

Na domaćem terenu pokušaće u velikom stilu da završe sezonu slovenački skakači, pre svih Domen Prevc, koji je tekuću sezonu otvorio pobedama u Kusamu, Klingentalu, Lilehameru i Engelbergu. Aktuelni šampion Svetskog kupa je Peter Prevc, koji nije uspeo da ponovi uspehe iz prethodne dve sezone, ali je mogao da se raduje rezultatima mlađeg brata.

Eurosport 1 će direktno pratiti sva tri poslednja takmičenja u sezoni 2016-2017, u petak od 14:45, timsko je na programu u subotu u 9:45, a u istom terminu u nedelju počinju poslednje serije letova u uzbudljivoj sezoni.