XS
SM
MD
LG

OLS: Partizan - Radnički (P) 3:0

Prvi utisci iz Beograda da se igra u izuzetnim uslovima na jednom od šest terena s reflektorima u jedinom pravom Sportskom centru nekog kluba, u Zemunelu. Meču prisustvuju Milorad Vučelić predsednik Kluba i Marko Nikolić trener, kao i gradonačelnik Vladan Vasić, kao gost Partizana, i nekoliko članova Upravnog odnora Radničkog.

1

 Od njih dobijamo infiormacije i slike.   Prvi utisci sa terena, da je podmladak Radničkog krenuo veoma dobro i da se od prvih minuta na uspešan način suprodstavlja poznatom rivalu, ekipi  iz jedne od najboljih fudbalskih škola u Evropi, po broju fudbalera koji igraju van zemlje.   Prvi minuti protiču u mirnoj igri i ispitivanju snaga. Naši ne respektuju rivala.

vladan

 

13. minut  Luka Petrović ,, presekao,,  napad domaćih, povratna do Darka Vasića, idrealan centaršut, lopta upućena ka golu, a štoper u poslednjem trenutku spašava. Kontranapad Partizana nije uspeo. Teren klizav, njihovi štoperi  za sada nesigurni u akcijama.

14. minut korner za domaće, ali bez uspeha. Gosti igraju presing što je izgleda unelo nervozu i zbuinilo domaćina koji ne može da nadje pravu igru.

18. minut Piroćanci više napadaju po desnoj strani. Luka Vasov je imao nekoliko prodora. Darko Vasić, Predrag Ivković i Igor Kostadinović nerešivi problem za crno bele. Gosti igraju bolje ne sredini terena.

20. minut udarac Darka Vasića lopta završava iznad prečke.

22. minut domaći organizuju dobar napad po levoj strani, centatarfor, snažan, odličan fudbaler,  sa 10 metara šutira preko gola.

23. minut Domaći preuzimaju inicijativu . Slobodan udarac, fudbaler sa brojem 10 šutira, ali Savić odličnio brani i izbacuje loptu u korner. Podsle kornera Ivković šalje  loptu u aut.

24. minut Dobra akcija Darka Vasića na sredini, ,,presekao,, je napad domaćih, prilika za kontru ali je levi bek grubo startovao i dobio žuti karton. Vasić je ostao na zemlji, povredjen je!

25. minut Ivković prodor, centaršut, a Luka Petrovic sa desne strane šutira u golmana.

 

30. minut igra se otvoreno, smenjuju se napadi. Korner za domaće, povratna lopta, ali  bez dobrog udarca. Fudbaleri Partizana imaju inicijativu.

32. minut prava kanonada udaraca ka golu Savića koji je sve upućene lopte iz blizine uspevao da zaustavi. Spasio je sigurne golove !!!

36. minut . Evro gol. Centaršut sa desne strane, odlični centarfor, dobro gradjen, posle centaršuta i povratne lopte u peterac, ,,makazicama,, trese mrežu.

36. minut Goool 1:0 za Partizan

4

41. minut Piroćanci se vraćaju u igru posle šok gola. Slobodan udarac za Radnički sa 30 metara, oboren je u kontranapadu Luka Petrović,  DimitrijeMijalković centrira, Darko Vasić glavom šutira  iznad ptrečke. 

42. minut levo krilo domaćih odličan udarac, ali golman Savić ponovo na visini zadatka. Brani odlično.  

43. minut ponovo dobra akcija Piroćanaca. Luka Petrović i Predrag Ivković bili su u dobroj poziciji, Darko Vasić je pokušao da ubaci loptu, ali su domaći uspeli da se odbrane.

44. minut odličan dribling Predraga  Ivkovića, upućena lopta ka  Miši Stojanovu kome je na trenutak pobegla lopta, bio je u izglednoj prilici.

45. minut Igra se otvoreno i borbeno. Partizan ima više od igre i zasluženo vodi, ali su gosti iznenadili snažnom, borbenom, otvorenom, presing igrom i dobrim akcijama. Darko Vasić je zbog prigovora u poslednjim trenucima prvog poluvremena dobio žuti karton. Sudjenje, inače, veoma dobro!

46. minut Kraj prvog poluvremena, 1:0 za domaćina.

46. minut grešku u odbrani Radničkog iskoristio je ponovo centarfor i zatresao mrežu.

46. minut Goool 2:0

50. minut fudbaler Radničkog Miša Stojanov dobio je žuti karton. Radnički i dalje igra dobro. Gol ih je poremetio, ali se ponovo vraćaju igri.

56. minut Bandić izvodi korner. Ivković pokušava da šutira, ali je fauliran.

58. minut Gol su postigli crno beli, ali je odlični arbitar poništio zbog ofsajda.

60. minut treneri šalju rezervne igrače na zagrevanje.

63. minut domaći cesto napadaju po desnoj strani Radničkog. Akcija im ovoga puta nije uspela.

65. minut Dobra akcija fudbalera sa brojem 4, kombinacija sa saigračima i dobar udarac koji Savić ne može da brani.
65. minut Gooool 3:0
67. minut izmene u Radničkom . Umesto golmana Savića braniće Cvetanović. 
70. minut Piroćanci primaju golove zbog nesporazuma u poslednjoj liniji tima. Umesto Luke Petrovića ulazi Željko Milošević. Izašao je i Bandić, a ušao Barošević.

75. minut još jedna izmena u Radničkom. Umesto Kostadinovića ulazi Petrović. Partizan igra bolje. Pirotski tim je ” pao” u nastavku.

85. minut Igra je ” stala ” sa obe strane. Svi čekaju kraj. I kod ” crno belih ” izvršene sve izmene.

88. minut Domaći imaju inicijativu ali je Cvetanović, kao i Savić u prvom delu, imao nekoliko uspešnih intervencija.

90. minut Kraj!

naslovna

 

Partizan je pobedio zasluženo, ali ne i tako lako kako rezultat govori. Gosti su u prvom poluvremenu igrali veoma dobro, presing, sa mnogo želje i ambicija.U nastavku ih je drugi gol, primljen već u 46. minutu, poremetio i razbio koncept igre. Ovo je meč odakle treba izvuci i sportsko, ali i životno iskustvo. Da se nadamo da ce naši momci to umeti da shvate i da će na proleće biti snažniji, sigurniji u sebe i konkretniji pred golom. Ovakav rezultat, protiv jedne od najboljih ekipa u zemlji, nije neuspeh. ” Mladi beli ” su imali i uspone i padove. Danas su mogli da dosta toga nauče. Mogu oni bolje. Vera u sebe i borba na terenu svih 90 minuta pokazaće da se radi o talentovanim, odlučnim fudbalerima koji mogu MNOGO VISE!

Omladinska liga Srbije 15. kolo: Partizan – Radnički Pirot    3:0  (1 : 0)

Radnički: Savić, Vasov, Mijatović, Mijalković, Đorđević, Kostadinović, Vasić, Stojanov, L. Petrović, Ivković, Bandić. Rezerve: Cvetanović, Nikolić, Cvetković, Đukić, Barošević, Milošević, N. Petrović.   


OFK Beograd 0 : 0 Spartak ŽK
Partizan 3 : 0 Radnički (P)
Čukarički 3 : 4 Crvena zvezda
Jagodina 1 : 1 Mačva
Radnički (N) 1 : 2 Rad
Radnički (V) 0 : 0 Voždovac
Lokomotiva 0 : 0 Napredak
Brodarac 2 : 1 Vojvodina
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Brodarac 15 12 2 1 38
2 Crvena zvezda 15 11 0 4 33
3 Partizan 15 10 1 4 31
4 Rad 15 10 1 4 31
5 Voždovac 15 8 4 3 28
6 Vojvodina 15 8 3 4 27
7 Čukarički 15 7 4 4 25
8 OFK Beograd 15 6 4 5 22
9 Spartak ŽK 15 5 5 5 20
10 Mačva 15 4 2 9 14
11 Jagodina 15 3 4 8 13
12 Radnički (P) 15 3 4 8 13
13 Napredak 15 3 3 9 12
14 Radnički (N) 15 2 5 8 11
15 Lokomotiva 15 1 7 7 10
16 Radnički (V) 15 1 3 11 6