XS
SM
MD
LG

Vlaisavljević i Zorić: Spremni za duel sa Ircima

Selektor i vezista mlade reprezentacije Crne Gore, Dušan Vlaisavljević i Darko Zorić iznijeli su na konferenciji za novinare očekivanja pred kvalifikacioni meč za odlazak na U21 Evropsko prvenstvo protiv selekcije Republike Irske.

Selektor Vlaisavljević još jednom je pohvalio izdanje njegovih izabranika u meču sa Njemačkom i istakao da će biti potreban isti pristup kako bi se savladala selekcija Republike Iske.

- Veliko je zadovoljstvo kada igrači odigraju onako kao što smo odigrali protiv selekcije kakva je Njemačka. Mnogo smo se potrošili u tom duelu i nadam se da smo uspjeli da ih oporavimo za duel sa Ircima. Siguran sam da im motiva neće nedostajati motiva, da će u meč ući sa istom željom kao u duel sa Njemačkom. Ako budemo igrali kao protiv Njemačke, vjerujem da ćemo upisati važnu pobjedu. Ako dobijemo ovaj meč bićemo jako blizu baraža. Imamo izuzetno talentovana selekciju, u kojoj su igrači godišta od 1992. pa do 1996. Što se tiče početne postave za utakmicu nećemo ništa mijenjati, jer kada odigrate dobar meč nema potrebe za promjenama. Jedino je moguća izmjena ako se neko ne bude na vrijeme oporavio od napornog meča, rekao je selektor ?mladih sokola?.

Vlaisavljević je dodao da Irci ne odustaju od ostrvstkog načina igre.

dusko

Uposznati smo sa kvalitetima selekcije Republike Irske. Gaje ostrvski fudbal i ne odustaju od njega. Forsiraju istu ekipu, iako su imali promjenjljive rezultate. Pokušaćeo da ih natjeramo da preskaču igru a u dosadašnji susretima smo pokazali se naš štoperski tandem odlično snalazi u takvim situacijama, pa vjerujem da će uspješno izaći na kraj i sa Ircima. Puno bi nam značila pobjeda u sjutrašnjem susretu, da godinu završimo na pravi nači, kazao je Vlaisavljević.

Vezista našeg tima Darko Zorić ističe da je samopuzdanje kod igrača na visokom nivou uoči duela sa Irskom.

Nakon meča sa Njemačkom dobili smo mnogo na samopouzdanju. Još jednom smo se uvjerili da možemo da igramo protiv svih selekcija. Očekujemo pobjedu na sjutrašnjem susretu, što donosi dodatan pritisak. Ipak, vjerujem da uz pomoć publike možemo doći do izuzetno važne pobjede. Istrošili smo se protiv Njemaca, željeli smo da osvojimo sva tri boda? Oporavljali smo se dva dana i vjerujem da ćemo biti spremni za utakmicu sa Ircima, rekao je Zorić.

Utakmica Crna Gora ? Republika Irska igra se u utorak, 19. novembra 2013. godine na Gradskom stadionu u Podgorici sa početkom u 17.00 časova. Ulaz je slobodan.