XS
SM
MD
LG

Promocija 30 sportova na manifestaciji "Šta treniraš"

Veliki broj učenika zrenjaninskih osnovnih i srednjih škola, učestvovalo je danas na Koka-kola sportskom danu i manifestaciji „Šta treniraš“, održanoj u hali sportova „Medison“.

 Coca Cola sportskoi dan u Zrenjaninu

Otvaranju manifestacije prisustvovali su predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar i generalni sekretar saveza Vladimir Batez, Aco Gajević pomoćnik direktora Zavoda za sport i savetnica Zavoda Vesna Repić, proslavljeni zrenjaninski sportista Momir Rnić, predstavnica kompanije „Koka-kola sistem“ Milica Stefanović, gradonačelnik Zrenjanina Ivan Bošnjak i članica gradskog veća zadužena za resor sporta Zlatana Ankić.

 02 Coca Cola sportskoi dan u Zrenjaninu

Cilj projekta je promocija sporta i zdravog života, i motivacija za veće uključivanje srednjobanatskih školaraca u vannastavne aktivnosti.

Na manifestaciji „Šta treniraš“ predstavljeno je više od 30 sportova i disciplina koji su dostupni omladini našeg grada. Učenici su, na štandovima sportskih klubova, dobijali sve informacije o mogućnostima za učlanjenje i treniranje, karakteristikama sportova i takmičenjima koja ih očekuju. 

U okviru sportskog dana organizovan je i turnir „Koka-kola kup“ u kom su se dečaci i devojčice nadmetali u malom fudbalu ,a stručni tim Zavoda za sport i medicinu sporta Srbije delio je savete o zdravoj ishrani i zainteresovanima proveravao zdravstveno stanje i kondiciju.

04 Aleksandar Sostar Coca Cola sportski dan u Zrenjaninu

Sportski savez Srbije jedan je od organizatora akcije „Šta treniraš“ – petu godinu u kontinuitetu.

- Ponosan sam na činjenicu da je preko 20.000 dece iz mnogih gradova naše zemlje, do sada učestvovalo u ovoj akciji i da će se mališani iz Zrenjanina koji se još uvek aktivno ne bave sportom, zahvaljujući projektu, priključiti klubu koji im najviše odgovara. Sigurno će mali broj njih postati vrhunski sportisti, ali to i nije cilj naše akcije. Prevashodno želimo da se đaci uključuju u sportske aktivnosti jer će tako zdravije i kvalitetnije provoditi svoje slobodno vreme, rekao je Aleksandar Šoštar na otvaranju manifestacije.

 03 Coca Cola sportski dan u Zrenjaninu

Jedan od najboljih rukometnih odbrambenih igrača na svetu, Momir Rnić, smatra da ovakve manfestacije treba podržavati i češće održavati jer je „grad na Begeju poznat kao grad sportova koji je iznedrio vrhunske sportiste“.

 - Veliki broj dečaka i devojčica, koji su se danas okupili u hali „Medison“, govori da ne treba brinuti za budućnost zrenjaninskog sporta. Samo im treba posvetiti više pažnje i pronaći adekvatne stručnjake kako bi ih usmerili na pravi put.

Manifestacija „Šta treniraš“ održana je i u Subotici, Aranđelovcu, Smederevu i Obrenovcu, a zahvaljujući Sportskom savezu Zrenjanina i lokalnoj samoupravi, i u našem gradu.

- Ovim projektom želimo da uključimo naše najmlađe sugrađane u rad nekog od 150 sportskih klubova u Zrenjaninu a ujedno i promovišemo zdrav način života. I u narednim godinama trudićemo se da, organizovanjem brojnih takmičenja, sport zadrži značajnu ulogu u društvenom i ekonomskom životu grada, izjavio je gradonačelnik Zrenjanina Ivan Bošnjak.

 10 Predstavljanje sportskih klubova i drustava Sta treniras Coca Cola sportski dan u Zrenjaninu

- Kroz mnogobrojne projekte i akcije kojima se promoviše aktivan način života naša kompanija, globalno i na lokalnom nivou, nastoji da podstakne decu i mlade da se u što većem broju aktivno i rekreativno bave sportom jer time doprinose razvoju orgnizma i očuvanju svog zdravlja. Želja nam je da u ovu manifestaciju uključimo što veći broj gradova u Srbiji jer smatramo da je zdrava zajednica preduslov dobrog i uspešnog poslovanja, izjavila je Milica Stefanović, predstavnica „Koka-kola sistema“.

05 Coca Cola sportski dan u Zrenjaninu

Na današnjem sportskom danu sreli smo puno mališana koji su došli da predstave sport kojim se bave. Jedna od njih je i Julija Lazar koja već tri godine trenira veslanje u veslačkom klubu „Begej“, a trenutno je u kategoriji pionira.

- Moji najbolji rezultati su dve bronze na državnom takmičenju i zlato na „Vojvodina Openu“ u kategoriji četverca, kaže Julija.

06 Nadmetanje zenskih ekipa Coca Cola sportski dan u Zrenjaninu

U „Medisonu“ smo zatekli i trinaestogodišnjeg Milana Simića koji je, zajedno sa drugarima, došao da sazna nešto više o ekipnim sportovima.

- Voleo bih da se aktivno bavim košarkom i nadam se da će me informacije koje ovde dobijem naterati da počnem sa treninzima. Želja mi je da se pravilo razvijam, a ujedno i upoznam nove ljude.

Projekat je realizovan pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije, kompanije ,,Koka-kola sistem”, uz podršku Republičkog zavoda za sport i medicinu i Grada Zrenjanina. Organizatori manifestacije bili su Sportski savez Zrenjanina i školska Uprava Zrenjanin.