XS
SM
MD
LG

Badminton: Dragoslav Petrović sjajan i u Dubnici

Naš najbolji junior Dragoslav Petrović nastavio je da briljira na međunarodnoj sceni. Posle sjajnog uspeha i bronze u Sloveniji, za dlaku je ostao bez odličja na jakom međurodnom turniru u Dubnici – Victor Slovak Junior 2013 (9-11. novembar 2013) gde se u izuzetnoj konkurenciji od 64 najbolja evropska takmičara uzrasta do 19 godina plasirao među osam najboljih. Ovim rezultatom Petrović je osvojio pregršt bodova za evropsku u svetsku rang listu i napravio ogroman korak ka plasmanu na Olimijske igre mladih 2014. Naš reprezentativac je odlično počeo turnir. U prvom kolu bio je ubedljiv protiv domaćeg takmičara Horaka (21:15, 21:11), u drugom je bacio na pleća Čeha Klimensa potpuno indentičnim rezultatom (21:15, 21:11).

U osmini finala posle velike borbe bio je bolji od Austrijanca Gnedta (21:12, 19:21, 21:17). Za plasman u polufinale protivnik mu je bio Ukrajinac Sarsekenov. Rival je dobio prvi set s 21:17, Petrović je uzvratio istom merom u drugom (21:14) tako da je odluka o polufinalisti morala da padne u trećem setu. Posle fanatične borbe sa obe strane mreže, mnogo atraktivnih poena i preokreta Ukrajinac je slavio s 22:20. Naš reprezentativac je u Dubnici nastupio i u konkurenciji muških dublova gde je u tandemu sa Hrvatom Franom Galjerom izgubio u šesnaesetini finala od domaće kombinacije Baluća, Zdraski. Ova srpsko-hrvatska kombinacija u dublu je plod dugogodišnje odlične saradanje hrvatskog i našeg Saveza, a bitno je napomenuti da je s klupe predvodi selektor juniorske reprezentacije Hrvatske Ratko Galjer, inače Franov otac.

Petrović u Slovačkoj će ostati do 13. novembra gde će se pripremati za nastavak evropske turneje. Naime, u Orlovi od 14. do 17. novembra nastupiće na Yonex Czech Junior International Orlova 2013. I na turniru u Češkoj naš reprezentativac će pored singla igrati i u dublu.

“Petrović je blistavim partijama u Slovačkoj pokazao da bronza u Mirni nije bila slučajnost. Drugi jak evropski turnir zaredom odigrao je na izuzetnom nivou dokazavši da je uz rame najboljim evropskim igračima uzrasta do 19 godina. Da je bilo samo mnalo više sreće i u Slovačkoj bi osvojio medalju iako je sam plasman među osam najboljih veliki rezultat. Sa velikom nadom očekujemo njegov nastup u Češkoj i verujemo da može da nastavi odličan niz“, kazao je glavni trener badminton reprezentacije Srbije Milan Barbir.

Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava doprinelo je u značajnoj meri učešću Dragoslava Petrovića na na turnirima u Slovečkoj i Češkoj.