XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Arunovićeva i Arsovićeva prve, Šekarićeva i Čotra drugi u Splitu

SPLIT, 26. oktobar (Info centar).- Srpski strelci zabeležili su odlične plasmane i rezultate prvog dana turnira „Salona open“ u Stobreču kraj Splita osvojivši tri prva i dva druga mesta.

Zorana Arunović je pobedila vazdušnim pištoljem, reprezentacija Srbije ovim oružjem sa 1.147 krugova osvojila je, takođe, prvo mesto (Arunović 386, Šekarić 383, Veličković 378) kao i Andrea Arsović (Partizan) vazdušom puškom. Druga mesta pripala su pištoljem Jasni Šekarić i puškom Igoru Čotri.

Arunovićeva (Crvena zvezda) je zabeležila 386 krugova i za tri kruga bila bolja vazdušnim pištoljem od drugarice iz kluba Jasne Šekarić (383). Slovenka Dobravec sa 382 kruga bila je treća. Treći pištolj reprezentacije Srbije Bobana Veličković (Bor 030) je bila šesta sa 378 krugova. U ekipnoj konkurenciji Srbija je bila uspešnija od hrvatskog Končara i reprezentacije Slovenije.

U gađanju puškom, Andrea Arsović, olimpijka Partizana sa sa 416,4 kruga je pobedila ispred Hrvatice Perec sa 416 krugova.

Igor Čotra od ove sezone član Partzana sa 621,5 krugova je zauzeo drugo mesto. Prvi je bi Moičević (Slovenija) sa 626,2 kruga.

- Ovo su dobri plasmani na početku sezone i nastavak uspepnog učešća na ovom jakom međunaerodnom turniru – kaže trener Partzana Dragan Donević.- Malo smo duže čekali na rezultate jer je zatajio sistem za ocenjivane pogodaka na decimalu na pušci. Nadam se da će drugog dan biti još prilike da se radujemo.

Svi srpski strelci su se kvalifikovali za drugi dan i u nedelju 27. oktobra boriće se za ulazak u finale i nadmetanje za trofeje i novčane nagrade. Organizator turnir je klub Dalmacijacement iz Solina a direktor takmičenja je Siniša Vitez, nekadašnji jugoslovenski selektor.