XS
SM
MD
LG

U znaku Stankovića

Pred oko 300 gledalaca u Kraljevu je završeno pojedinačno Prvenstvo države u boksu, a finalni dan protekao je u znaku dva Stankovića, reprezentativaca Srbije. Branimir Stanković je u kategoriji do 69kg pobedio Miroljuba Miljkovića iz Vlasotinca i na kraju od specijalnog žirija proglašen za najboljeg tehničara na prvenstvu. Superteškaš Milutin Stanković je u tri runde bio bolji od upornog i stamenog Nenada Mankulovića iz Pančeva i proglašen je za najboljeg boksera prvenstva. Iako je takmičenje završio u polufinalnu mladi bokser kraljevačkog Metalca, debitant među seniorima, Stefan Karadžić proglašen je za najboljeg domaćeg takmičara. Finalni dan obeležila je odlična borba reprezentativca Ivana Popovića i borbenog Dositeja Todorovskog iz Novog Sada. Popović je na kraju zasluženo pobedio i pokazao vrlo dobru formu, ali aplauzi za prikazano idu i bokseru iz kluba Car Lazar iz „srpske Atine“. Prva borba finalnog programa je bila i najneizvesnija, a tesno je slavio Milan Živković nad izvanrednim Milošem Jankovićem koji je sigurno otkrovenje ovog šampionata. Očekivano su do zvanja prvaka Srbije došli Subotičanin Vanja Bačić u kategoriji do 60kg, odlični Stefan Lukić iz šabačke Mačve do 69kg, dok je Vladimir Vlajić iz Vrnjačke Banje uz veliku podršku svojih navijača iz Vrnjačke Banje pobedio Denisa Memetovića iz Spartaka i takođe stigao do zlatne medalje.

- Drago mi je da se posle mnogo godina takmičenje održalo u Kraljevu gde publika voli boks. Imali su gledaoci šta da vide, pojavila se plejada mladih i perspektivnih boksera, dok su reprezentativci imali očekivane nastupe. Predstoji nam još malo vremena za pripreme za SP u Kazahstanu, gde će nastupiti trojica, možda četvorica boksera, a sada je teško prognozirati kakve su njihove šanse na planetarnoj smotri boksa – naglasio je po završetku šampionata Miodrag Milić trener bokserske reprezentacije Srbije i kraljevačkog Metalca, tehničkog organizatora pojedinačnog Prvenstva Srbije.

Rezultati finalniih borbi pojedinačnog Prvenstva Srbije: do 56kg: Janković (Smederevac) – Živković (Topličanin) 1-2 do 60kg: Pahla (Loznica) – Bačić (Spartak) 0-3 do 64kg: Popović („Živorad Rajšić“) – Todorovski (Car Lazar NS) 3-0 do 69kg: Lukić (Mačva) – Timotijević (C. zvezda) 3-0 Miljković (Vlasotince) – B. Stanković (Mačva) 0-3 do 75kg: Memetović (Spartak) – Vlajić (Goč) 0-3 do 81kg: Jovanović (Radnički KG) – Petrović (Vojvodina) 0-3 do 91kg: Terzić (Radnički Bg) – Despotović (Šajkaši Žabalj) 0-3 +91kg: M. Stanković (Goša) – Mankulović (Pančevo) 3-0

PRIZNANJA ZASLUŽNIMA ZA RAZVOJ BOKSA

BK Metalac iz Kraljeva skromnim poklonim ai priznanjima se zahvalio zaslužnima za razvoj bokserskog sporta u Srbiji. Vladimir Bogavac predsednik Metalca podelio je priznanja Velizaru Đeriću predsedniku BSS, Božidaru Tadiću potpredsedniku BSS, Miladinu Vasojeviću generlanom sekretaru BSS, Zoranu Manojloviću selektoru reprezentacije, Vojislavu Janićijeviću-Janezu dugogodišnjem bokseru i predsedniku BK Metalac, Aleksandru Drenovaku učesniku OI u Londonu, Miodragu Miliću treneru reprezentacije Srbije i Sretenu Jovanoviću predsedniku Skupštine grada Kraljeva.