XS
SM
MD
LG
20.07.2013 Vinko Janković

MFL Sombor: Terekveš u Šikari, Graničar u Ribarevu, Panonija u Kupusini u prvom kolu 18. avgusta

U petak, 19. jula, u prostorijama Sportskog Saveza grada, oržana je redovna konferencija klubova Međuopštinske fudbalske Lige Sombor-Apatin-Kula-Odžaci na kojoj su glavne tačke dnevnog reda bile one vezane za sastav  i početak Lige i na kojoj su izvučeni takmičarski brojevi klubova za novu fudbalsku sezonu 2013/2014 godine.Pozdravljajući sve prisutne, ispred Gradskog fudbalskog Saveza, obratio im se Laslo Karačoni i pošto je skup upoznao sa dnevnim redom sednice, krenulo se sa radom po svim tačkama .U prvoj tački dnevnog reda bio je izbor presednika i sekretara konfenencije klubova u ovom , najnižem stepenu fudbalskog nadmetanja. Predloženi kandidati, Bela MAGO iz FK Terekveša iz Svilojeva i Mile VRBLJANAC iz OFK Metalca iz Sombora, bili su predloženi, a potom i izabrani na pomenute funkcije u narednih godinu dana. Pored ove dvojice pomenutih, i Blaško MILOJEV iz FK Rastina 1918,izabran je za zamenika presednika najvišeg tela Međuopštinske lige. Po drugoj tački dnevnoga reda pročitan je sastav klubova Lige za novu sezonu, a uz timove koji su se takmičili i u protekloj sezoni, tu su i novajlije iz Područne Lige (Graničar-R, Mladost i Radnički 1918) i Partizan iz Kupusine koji se uključuje u takmičenja posle četiri godine pauze.Novo prvenstvo staruje 17. i  18. avgusta , a jesenja sezona se završava 16. i 17. novembra tekuće godine, stim što će biti odigrano i jedno vanredno kolo sredom, (šesto),18. septembra..U okviru četvrte tačke, izvučeni su takmičarski brojevi klubova za novo prvenstvo, a oni su sledeći: :1.ALEKSA ŠANTIĆ (AL. Šantić),2. RADNIČKI1918-Ratkovo,3:

PARTIZAN-Kupusina, 4.JEDINSTVO-Ribarevo, 5.JEDINSTVO1947-Kolut,6.OFK ŠIKARA-Sombor, 7. DUNAV-Bački Monoštor, 8.LIPAR-Lipar,9. MLADOST-Kruščić, 10 .RASTINA 1918,-Rastina, 11.TEREKVEŠ -Svilojevo, 12.DINAMO-Sonta,13.GRANIČAR-Riđica, 14. PANONIJA-Lalić,15 OFK METALAC-Sombor,16. RUSIN-Ruski Krstur. Po Bergerovoj tablici , u prvom kolu se sastaju :Aleksa Šantić-,Rusin, Radnički 1918-OFK Metalac,Partizan-Panonija,Jedinstvo (R)-Graničar,Jedinstvo 1947-Dinamo,OFK Šikara-Terekveš,Dunav-Rastina1918,i Lipar-Mladost.Komesar za takmičenje je Darko KARAČONI iz Sombora, a komesar suđenja je Aleksandar KATALINIĆ iz Apatina. Pod tačkom "Razno", vođena je diskusija oko naplate putnih troškova sudija prilikom obračuna troškova suđenja,a iz fudbalskog podsaveza su pročitane informacije,vezane za organizaciju utakmica, i ko i sa kakim obeležjima može da se nađe u tehničkom prostoru i na klupi za vreme utakmice. Treneri, pomoćnici trenera i zdravstveni radnici moraju biti licencirani za poslove koje obavljaju za vreme utakmice.Prije završetka konferencije, Laslo Karačoni je pročitao imena klubova, a njih je osam, koji nisu u Savez dostavili rešenja APR, te su dužna da to učine do kraja meseca.Na kraju je svima poželeo uspeh u takmičenju u novoj sezoni, a za svake najasnoće, i informacije o takmičenju, vrata Saveza su im uvek otvorena za saradnju.Po završetku Konferencije, predstavnici klubova su, u odvojenim sastancima , pregovarali o budućoj saradnj između sebe samih. 

 
Na snimcima Detalj sa izvlačenja takmičarskih brojeva za novu sezonu i novi presednik Konferencije, Bela MAGO i sekretar Mile VRBLJANAC.