XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice

Crvena Zvezda upisala treću pobedu!

12.11.2018 MiloÅ” Jovanović

Crvena zvezda je zabeležila treću pobedu u Superligi nakon trijumfa u okviru 7.kola u ā€žÅ umicamaā€œ nad Rudarom iz Kostolca, 34:26 (17:13).

Pokazali su reakciju izabranici Nenada Peruničića nakon poraza u 88. derbiju i uspeli da bez problema ostvare treći trijumf u sezoni.

Crvena zvezda je prva doÅ”la do prednosti (3:0, 5:2), ali su Kostolčani pružali jak otpor do 20. minuta. Nakon vođstva crveno-belih 5:2, usledilo je izjednačenje (5:5), a zatim dve promene rezultata u korist gostiju (8:9, 9:10). Do 20. minuta meča Rudar je bio u igri kada je Zvezda predvođena Lakovićem postigla četiri gola u seriji i preokrenula rezultat u svoju korist, a zatim i kontrolisala do samog kraja. Zvezda je mogla i sa ubedljivijom razlikom da ode na odmor između dva poluvremena, imala +5, i dva neiskoriŔćena kontranapada, a Mrvović je to uspeo da kazni za 17:13 nakon 30 minuta igre.

U nastavku igre, crveno-beli su kontrolisali situaciju na parketu, gradili rezultat, golovima u seriji povećavali prednost i imali u najvećem delu drugog poluvremena sedam golova prednosti, koju su u nekoliko navrata mogli da nadograde i do dvocifrene razlike. Maksimalnih osam golova potvrdio je Janko PeÅ”ić za konačnih 34:26.

Trener Nenad Peruničić je u finiÅ”u susreta pružio priliku svim igračima.

Najefikasniji je bio Dalibor Đorđijević sa 7 golova, Davor Laković je postigao 6, a Nikola Nikolić i Petar Bugarinović po 4 gola.

U narednom kolu, Zvezda gostuje ekipi Obilića.

Foto: SRLS

Crvena zvezda ā€“ Rudar 34:26 (17:13)

Beograd, dvorana: ā€žÅ umiceā€œ. Gledalaca: 100. Sudije: Goran Kovač (Kosovska Mitrovica) i Srđan Milosavljević (Zvečan). Isključenja: Crvena zvezda 12, Rudar 4 minuta. Sedmerci: Crvena zvezda 3 (2), Rudar 3 (3).

CRVENA ZVEZDA:Ā ÄŒolović, PeÅ”ić 2, Horvat, Lazić 1, Nikolić 4, Laković 6, Tufegdžić, Ljubojević 1, Ljubenović, Bugarinović 4, Panić, Hercegovac 3, Popović 2, Đorđijević 7, Rajičević 2, StoÅ”ljević 2. Trener:Ā Nenad Peruničić

RUDAR:Ā Radisavljević, Avramović 1, V.Vuković 7, Tica 2, Murina, M.Vuković, Stajković, Mrvović 4, Đorđević, Mirković 2. MiloÅ”ević 4, Božić 2, Merdović 4. Trener:Ā Dragan Ajdačić

Rukomet Rukomet Superliga Crvena zvezda Rudar