XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Naisa vezala četvrtu pobedu u nizu!

26.10.2018 Miloš Jovanović

Rukometašice Naise vezale su i četvrtu uzastopnu pobedu u šampionatu Srbije. Prošlogodišnji šampion ubedljivo je savladan i pored igre sa puno tehničkih grešaka.

Foto: ŽRK Naisa

Nakon nervoze na početku i gotovo pet minuta bez gola, sebi je prva došla Naisa. Vodila je sa 2, pa sa 3 gola razlike, da bi se u trenucima kada je „proradila“ Nada Pejović odlepila na maksimalnih 5 golova razlike na poluvremenu 13-8.

Već tada se videlo da je Naisa znatno bolji tim, jer je pristojna razlika napravljena čim je tim trenera Svetislava Jovanovića zaigrao angažovanije.

Drugo poluvreme krenulo je usporeno. Gošće su napravile seriju od 5-1, pa je trener Nišlijki morao da traži tajm aut. U tim trenucima sa dva gola i uspešnim dodavanjem istakla se kapitenka Marija Filipović čime Naisa odbija nalet Medicinara. Razigrala se i Simona Stojanovska i u odbrani i u napadu, pa je s pravom proglašena i za igrača utakmice. Čogurićeva i ovoga puta odlična na golu, a Nada Pejović najefikasnija sa 7 golova. Naisa je tako slavila sa 27-20, a domaći tim ovoga puta bio je kompletan i sa Katarinom Bojičić i sa Teodorom Zdravković.

Utiske sa utakmice i očekivanja pred susret sa Jagodinom izneli su upravo Teodora Zdravković i šef Stručnog štaba Svetislav Jovanović, a novinarima se obratila i Sandra Kolaković, trener Medicinara

Utakmica sa aktuelnim šampionom, ekipom Jagodine, igra se u subotu, 27.10.2018.godine  u Jagodini od 19,00 sati.

Niš, Hala „Čair“, Gledalaca 300. Sudije: V.Antić, J.Jakovljević. Sedmerci: Naisa 4 (3), Medicinar 5 (3). Isključenja: Naisa 8 minuta, Medicinar 4 minuta.

ŽRK NAISA: Čogurić (11 odbrana, 2 sedmerca), Ivanović, Nikolić 2, Ranđelović, Karalić, Zdravković 1, Bojičić 2, Stefanović 1, Radović 2, Stojanovska 4, T.Petković, M.Petković, Pejović 7, Stamenković 1, Tanasković 3, Filipović 4.

ŽRK MEDICINAR: Perić (10 odbrana, 1 sedmerac), Vragolić, Živanović, Milošević, Ručnov, Bulatović 3, N.Cvejić, V.Cvejić 3, Rašić 3, Krstić 2, Bakša 1, Vukčević 3, Sukur 4, Simonović 1.

Rukomet Rukomet Superliga Naisa Medicinar