XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Trojka Čukaričkog na gostovanju Zemunu

10.11.2018 FK Čukarički

Trojka Čukaričkog na gostovanju Zemunu--

Čukarički je ostvario vrednu pobedu na gostovanju Zemunu, posle sjajne igre pre svega u drugom poluvremenu. Bio je ovo deveti trijumf Brđana, drugi u nizu. Tek u 13. minutu prva šansa na meču, imali su je Zemunci, slobodan udarac izveo je Vukadinović, koji je sa 17 metara šutirao pravo u Stevanovića.

Četiri minuta kasnije prvi pokušaj Čukaričkog, šutirao je sa 22-23 metra Docić, njegov udarac je izblokiran, a posle kornera nije bilo opasnosti po gol Zemunaca.

Čukarički je poveo u 30. minutu. Posle greške Tošeskog, Ovusu je oteo loptu, vukao je do 16 metara i potom je precizno šutirao u golmanov levi ugao – 0:1.

Ubrzo potom dva pokušaja iz daljine Zemunaca, najpre u 33. minutu Vukadinovića, koji je šutirao pravo u Stevanovića, minut kasnije lopta je posle udarca Stojkovića otišla pored gola Čukaričkog.

U 40. minutu vrlo dobra prilika za Brđane, Docić je uočio Ovusua u šesnaestercu, ovaj je iskosa sa desne strane centrirao, na loptu je natrčao Mudrinski, ali nije bio precizan. U finišu prvog poluvremena dobra prilika i za domaće, korner je odlično izveo Živković, na loptu je glavom natrčao Mrkaić, ali je bio zamalo neprecizan.

Prvu šansu u nastavku meča imao je Mrkaić, koji je šutirao glavom sa desetak metara, ali pravo u Stevanovića. Minut kasnije solidna prilika na drugoj strani, ali je i Ovusu šutirao pravo u protivničkog golmana. Odličnu šansu Zemun je imao u 61. minutu, njihov najbolji igrač na ovom meču Vukadinović je šutirao sa 25 metara, ali je Stevanović maestralnom paradom sprečio loptu da uđe u gol.

Bilo je opasno i posle kornera, ali je lopta ne metar od gola preskočila Somaba. Mogao je Čukarički da duplira prednost u 67. minutu, imao je šansu u tri navrata, najpre je šut Mudrinskog izblokiran, potom i Stojanovića, na kraju je najbolju priliku imao Đorđević, ali ni on nije uspeo da sa 12 metara savlada Miloševića.

Šansa Kajevića u 70. minutu bila je najava onoga što će se nešto kasnije dogoditi. Crnogorski reprezentativac je, nedugo pošto je ušao u igru umesto Birmančevića, umakao odbrani Zemunaca, ali je iz dobre pozicije, sa 14 metara šutirao pored gola domaćina.

Ipak, u 74. minutu Mudrinski nije pogrešio. Ovoga puta Ovusu je bio asistent, lepo je dodao do centarfora Čukaričkog, koji je rutinski savladao Miloševića – 0:2. Četiri minuta kasnije i definitivno je rešeno pitanje pobednika.

Bogosavac je poveo akciju, dodao je do Stojanovića, ovaj je uposlio Kajevića. Crnogorac je bio u idealnoj poziciji, šutirao je ipak pravo u golmana, koji je nespretno reagovao, lopta mu se izmigoljila ispod ruke i završila je u njegovoj mreži – 0:3.

Četiri minuta pre kraja imao je Čukarički još jednu sjajnu priliku, ali je šut Stojanovića prelepo odbranio Milošević. U nadoknadi vremena najpre je Mudrinski imao priliku, ali je izblokiran, potom je Kajević iz neposredne blizine omogućio Miloševiću da se proslavi.

Zemun – Čukarički 0:3 (0:1)

Strelci: 0:1 – Ovusu u 30, 0:2 – Mudrinski u 74, 0:3 – Kajević u 78. minutu.

Gradski stadion u Zemunu. Gledalaca: 200. Sudija: Milan Ilić. Pomoćnici: Milan Mihajlović i Goran Beljin. Žuti kartoni: Stojković, Luković (Zemun), Ovusu, Docić (Čukarički).

ZEMUN: Milošević, Cvetković (od 20. Azemović), Tošeski (od 55. Tomić), Vukadinović, Živković, Somab, Luković, Mrkaić, Milutinović, Stojković (od 70. Savić), Trajković.

ČUKARIČKI: N. Stevanović, M. Stevanović, Šapić, Kopitović (od 46. Đurić), Bogosavac, Docić, Đorđević (od 81. Kiso), Ovusu, Birmančević (od 68. Kajević), Stojanović, Mudrinski.

Superliga Srbije Superliga Srbije Superliga Srbije Zemun Čukarički
Goran112 i još 1 korisnika su tipovali utakmicu