XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Nišlije "meraklijski"

18.02.2018 Vojkan Andrejić

Deklasirale su Nišlije, što se rezultata tiče, goste iz Bačke Palanke. Četiri gola u mreži golmana gostiju Jevrića, od kojih je tri postigao ponajbolji pojedinac susreta Slaviša Stojanović. Dva puta je bio precizan sa “bele tačke”, jednom iz igre, a strelac za domaće je bio i Miloš Petrović.

Debi, kakav se samo poželeti može za Bobana Dmitrovića, trenera Radničkog, kome je ovo bio prvi susret koji je vodio samostalno od kako je došao u Niš.

Važile su Nišlije za favorita u ovoj utakmici, ta su očekivanja ispunili i sa ovom pobedom zaseli na treće mesto superligaške tabele, pretekavši pritom Spartak i Čukarički. Nekvalitetan teren nije dozvoljavao da igrači obe ekipe prikažu vrhunski fudbal, ali i pored toga, publika na Čairu je danas imala razloga da bude zadovoljna.

Prva prilika za postizanje pogotka je viđena pred golom Radničkog. U 6. minutu, Radoš Bulatović je kratko prosledio jednu loptu koju je presekao igrač gostiju Đorić, stvorio sebi šansu, odlično šutirao, ali je golman domaćih Živković bio na visini zadatka i odbranio šut igrača Bačke.

Dugo su fudbaleri Radničkog obigravali oko kaznenog prostora gostiju, ali bez konkretne pretnje za gol na kome je stajao Nemanja Jevrić. Sve do 22. minuta, kada je Saša Stojanović odlično uposlio novajliju u redovima Radničkog Sinišu Babića, koji se stuštio ka golu Bačke, ali ga je igrač odbrane gostiju Varaga srušio na tom putu, a sudija Čolović opravdano pokazao na “belu tačku”. Siguran realizator sa “penaltika” bio je Slaviša Stojanović i rezultat je glasio 1:0 za Radnički.

U 27. minutu ponovo je strelac bio Slaviša Stojanović. Na jednu dubinsku loptu, koju je Mrkić samo okrznuo,na sredini terena je odbrana Bačke reagovala smušeno i dok su se Bjeloš i Filip Bajić “dogovarali” ko će izbiti loptu, brzonogi napadač domaćih je prošao između njih, oduzeo im loptu. Povukao je loptu par metara i nakon što je ušao kazneni prostor Bačke preciznim udarcem savladao golmana Jevrića, gađavši njegov suprotni ugao.

Drugo poluvreme je bilo nalik prvom. Domaći fudbaleri su napadali, nastojali da još koji put savladaju golmana gostiju, ali neke tečne igre, pre svega zbog lošeg terena, nije bilo. Mogao je Mićić u 59. da poveća vođstvo domaćih, ali nakon odličnog šuta glavom, nakon slobodnog udarca, golman Jevrić je odlično reagovao i spasio svoj gol. Na treći gol se čekalo do 87. minuta, kada je iz akcije, koja je bila identična prethodno opisanoj, ali je ovog puta čuvar mreže gostiju precenio let lopte, a na pravom mestu se našao štoper Radničkog Petrović i glavom zakucao loptu u mrežu.

Konačan rezultat je postavio Slaviša Stojanović u drugom minutu zaustavnog vremena. Najpre su po levoj strani terena, Petar Ćirković koji neposredno nekoliko trenutaka pre toga ušao u igru, i još jedan debitant kod domaćih Stanisavljević, izigrali odbranu Bačke. Stanisavljevićje  pao u pokušaju da stvori sebi priliku za šut u srcu kaznenog prostora nakon što ga je gurnuo Dodlek, a sudija Čolović je ponovo pokazao na penal.
Siguran je ponovo bio Slaviša Stojanović

Sledeću utakmicu Nišlije igraju narednog vikenda u Čačku gde ih očekuje domaći Borac.


 

 

RADNIČKI NIŠ – OFK BAČKA 4:0 (2:0)

Stadion “Čair” Niš
Gledalaca oko 1000
Sudije: Dragan Čolović (Raška), Vladimir Jovanović (Čačak), Srđan Minić (Rača), Novica Anđeloski (Kačarevo)
Strelci: - 1:0 u 24. Slaviša Stojanović (iz jedanaesterca), - 2:0 u 27. Slaviša Stojanović, - 3:0 u 87. Petrović, - 4:0 u 90. Slaviša Stojanović (iz jedanaesterca).
Žuti kartoni: Petrović, Noma (Radnički Niš), Varga, Mićić, Radinović, Švonja (Bačka).

RADNIČKI NIŠ: Živković, Aksentijević, Petrović, Bulatović, Subić, Noma, Mićić, Mrkić (od 73. Aleksandar Jovanović), Saša Stojanović (od 67. Stanisavljević), Babić (od 89. Ćirković), Slaviša Stojanović.

BAČKA: Jevrić, Varga (od 46. Miloš Bajić), Filip Bajić, Bjeloš, Ilić, Švonja, Radinović (od 46. Dodlek), Đorić, Mićić (od 77. Čelović), Luković, Dimitrijević.


Superliga Srbije Superliga Srbije Superliga Srbije Radnički Bačka